Glasinformatie algemeen

Doordat HR glas extreem goed isoleert is de buitenste ruit koud. Hierdoor kan in nacht/ochtend condens ontstaan aan de buitenzijde van de buitenste ruit. Dit ontstaat door het verschil in luchtvochtigheid en verdwijnt vanzelf. De goede isolerende werking is hiermee aangetoond. U-waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die wordt doorgelaten per seconde, per M2 en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere zijde van een wand (constructie). De waarde geeft de mate van isolatie van een wand aan. Een hoge U-waarde betekent een thermisch slecht isolerende wand, een lage U-waarde betekent een thermisch goed isolerende wand.


Floatglas

  hover_image

  Floatglas wordt gebruikt als basisproduct voor voor een breed gamma glasproducten. Het wordt geproduceerd door gesmolten glas over een bad gesmolten tin te laten lopen en vervolgens langzaam te laten afkoelen zodat een vlakke glasplaat wordt gevormd. Het zo geproduceerde glas is bijzonder soepel. Het kan blank of gekleurd zijn.

Hoog-rendement glas

  hover_image

  Hoog Rendementglas (HR) bestaat uit 2 floatglas ruiten, waarbij op één van de ruiten een metaalcoating is aangebracht. De metaalcoating laat zonnewarmte naar binnen, maar niet terug naar buiten. De spouw is gevuld met gas, waardoor een betere isolatiewaarde wordt verkregen dan bij luchtvulling. Vanaf spouw 13 wordt dit HR++ glas. HR++ isolatieglas van spouw 15mm heeft een U-waarde van 1,1

Standaard Isolatieglas K3.0

  hover_image

  Standaard isolatieglas K3.0 bestaat uit 2 floatglas ruiten van verschillende dikten, waarbij de spouw is gevuld met lucht. De lucht in de spouw geeft de isolerende werking, de dikte van de floatglas ruiten heeft hier nagenoeg geen invloed op. Standaard Isolatieglas heeft bij een spouw van 15mm een U-waarde van 2,7.

Gelaagd glas

  hover_image

  Gelaagd veiligheidsglas bestaande uit twee of meerdere glasplaten, gehard of ongehard, welke middels pvb-folies van 0,38 mm per folie aan elkaar worden verbonden. Gelaagd glas biedt bescherming tegen ongevallen, inbraak en is kogelwerend (afhankelijk van de dikten en het aantal folies).

Gehard glas

  hover_image

  Glas dat door een thermische of chemische behandeling sterker wordt gemaakt. Het weerstandsvermogen van gehard glas ligt 5 maal hoger dan bij ongehard glas en kan temperatuurverschillen doorstaan tot 200 graden celsius. Bij breuk valt gehard glas uiteen in een groot aantal kleine stukjes zonder scherpe randen.

Douchewand

  hover_image

  Een douchewand op maat zodat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt. Een douchewand of - cabine is het ideale product om vanaf een rechte wand of een hoek een doucheruimte te vormen. Het is de meest gebruikte oplossing in badkamers vanwege de functionaliteit en veelzijdigheid. Eén van de pluspunten van een douchewand op maat is dat de douche exact naar eigen wensen te ontwerpen is door de verschillende elementen met elkaar te combineren.

Veranda/Terrasoverkapping

  hover_image

  Voor volop licht en een vrij uitzicht bieden wij op maat gemaakte flexibele glaswandsystemen t.b.v. veranda/terrasoverkappingen. Tevens gespecialiseerd in (zonwerende) dakruiten. Er zijn vele mogelijkheden in afmetingen en uitvoeringen zodat de veranda/terrasoverkapping altijd past in de persoonlijke situatie.

Balkonbeglazing

  hover_image

  Voor extra beschutting op terras of balkon hebben wij flexibele glaswandsystemen. Naar behoefte kunt u de glaspanelen geheel of gedeeltelijk open schuiven. De glaswandsystemen zorgen voor een aangename plek en houden de wind tegen. Zo kan het hele jaar door optimaal gebruik worden gemaakt van terras of balkon. Flexibel schuifsysteem voor vele montagedoeleinden.

Brandwerend glas

  hover_image

  Gelaagd glas met blanke tussenlagen die veelal betere bescherming bieden tegen vuurbelasting dan de traditionele bouwmaterialen. Brandwerend glas bestaat in een brandwering van 30 minuten, 60 minuten. en 90 minuten, toepasbaar in situaties waar voldaan dient te worden aan NEN 3569.

Figuurglas

  hover_image

  Glas waarop een patroon wordt aangebracht door het, terwijl het nog zacht is, tussen twee walsen te laten glijden, waarvan er een is voorzien van een decoratief patroon.

Zonwerende beglazing

  hover_image

  Zonwerende beglazing t.b.v. klimaatbeheersing van de achterliggende ruimtes. Regulatie van intredende zonnewarmte/-energie en het op die manier voorkomen van een overmatige opwarming Zonwerend glas kan worden gemaakt door één van de glasvlakken aan de spouwzijde te voorzien van een coating van edelmetaal. Deze coating zorgt voor een blokkade van warme infrarood stralen zonder direct de lichttransmissie te verminderen. Tegenwoordig zijn hoogwaardige zonwerende beglazingen verkrijgbaar die naast neutraal gekleurde soorten, ook kunnen bestaan uit diverse kleuren.

Draadglas

  hover_image

  Draadglas is een glassoort met metalen draden in het glas als wapening. Deze zijn meestal aangebracht in een vierkant rasterpatroon. Het draadraster houdt bij een breuk de glasscherven bijeen waardoor draadglas tot de veiligheidsglas behoort. Dit zorgt ervoor dat het glas zowel veiliger is, als inbraakvertragend werkt. Dit is echter niet mogelijk met gelaagd of gehard glas. Draadglas wordt standaard onafgewerkt geleverd. Indien gewenst kunnen wij het glas voor u laten bewerken.

Geëmailleerd glas/Colorbel

  hover_image

  Geëmailleerd glas/Colorbel is een gehard glas dat geschikt is voor vele toepassingen, zowel in- als exterieur. Het heldere basisglas is voorzien van een volvlak aangebrachte emaillelaag aan één zijde van het glasblad. Het email wordt op hoge temperatuur versmolten met het glasoppervlak waardoor het uitzonderlijk duurzaam en veilig wordt. Geëmailleerd glas is te verkrijgen in verschillende kleuren.

Geluidswerende beglazing

  hover_image

  Geluid weren kan middels; dikker glas, een samenstelling van glasbladen met ongelijke dikte, een grotere spouwbreedte én het gebruik van gelaagd glas met speciale akoestische folies. Deze folies zorgen ervoor dat de twee glasbladen van de gelaagde ruit onderling minder trillingen aan elkaar doorgeven. Bij geluidswerend glas is het belangrijk te weten wat de te verwachten geluidswaarden binnen of buiten zijn om vervolgens de mate van gewenste geluidsreductie vast te stellen.

Glas in lood

  hover_image

  Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. In uitvoering vormen de loodlijsten een raamwerk waarin stukken blank of gekleurd vensterglas gevat zijn.

Inbraakwerende beglazing

  hover_image

  De belangrijkste factor bij de mate van inbraakwerendheid van glas is de aanwezigheid folies, en hoeveel er gebruikt worden. De mate van inbraakwerendheid wordt bepaalt door de combinatie van de dikten van het glas en de hoeveelheid folies die ertussen zitten.

Perspex / Lexan

  hover_image

  Perspex/Plexiglas is een kunststof van Polymethylmethacrylaat (PMMA). Niet slagvast. Lexan is een kunststof van Polycarbonaat. Slagvast

Voorzetramen

  hover_image

  Een extra ruit die voor of achter het huidige raam wordt gemonteerd wanneer dubbel glas niet kan worden toegepast. Door middel van een rubberen afdichting wordt warmte en geluid uitstekend geïsoleerd.

Zeefdruk

  hover_image

  Het glas wordt door middel van de zeefdruktechniek bedrukt met keramische verf. De verf wordt bij +/- 600 °C ingebrand op het glas waardoor een superieure hechting ontstaat tussen de keramische verf en het glas. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de kleur niet meer van het glas te verwijderen is, zelfs niet met een oplosmiddel.

Verzilverd glas/Spiegels

  hover_image

  Verzilverd glas is glas waarbij aan één zijde een zilverlaag is aangebracht, waardoor de bekende spiegel ontstaat. Bewerkingen: RPP (Rondom plat poly slijpen), facet rand, afscherpen.

Duco ventilatieroosters

  hover_image

  Duco heeft een zeer uitgebreid gamma zelfregelende (ZR) ventilatieroosters. Van standaard zelfregelende roosters die in elk type raam of inbouwsituatie geplaatst kunnen worden.

Aralco ventilatieroosters

  hover_image

  Aralco beschikt over een compleet gamma ventilatieroosters voor de toevoer van verse lucht.

Glasbeslag

  hover_image

  Met ons brede glasbeslagprogramma zijn alle standaard volglas-systemen technisch perfect uit te voeren. Assortiment bestaat uit basisdelen, functiemodules en opklikbare afdekkappen in de meest uiteenlopende oppervlakte-uitvoeringen. Ons assortiment bestaat uitsluitend uit producten en oplossingen van kwalitatief hoogwaardige materialen, die een lange levensduur en een blijvend fraai uiterlijk garanderen.

Beglazingsartikelen

  hover_image

  Het juiste adres voor diverse beglazingsartikelen en gereedschap. Kitten, Keggen, Wiggen, Tunnelblokjes, Neuslatblokjes allemaal op voorraad. (Eveneens brandwerend)

Glaslatten

  hover_image

  Glaslatten worden toegepast om ruiten (glaspanelen) en overige panelen op de juiste plaats te houden in het glas(paneel)vak van kozijn, raam of deur. Ze kunnen van diverse houtsoorten gemaakt worden en zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Onze glaslatten zijn gemaakt van Meranti en 100Mu gegrond.

Beglazingsband

  hover_image

  Glasband/Beglazingsband voor het plaatsen van glas. Voor droge beglazing bieden wij Kroonband en Kruisroedentape voor het beplakken van houten sprossen/roeden op het glas.